Ранкове засідання 27 червня

Урочисте закриття відбулося напередодні Дня Конституції. Голова парламенту Олександр Мороз на початку засідання привітав колег із святом і побажав, щоб Основного Закону дотримувалися всі — від Президента до пересічного громадянина.

Після цього народних обранців повідомили, що головою фракції БЮТ у Верховній Раді обрано Миколу Замковенка. У сесійній залі заслухали попередній звіт тимчасової слідчої комісії з питань з’ясування обставин прийняття Радою суддів рішення про призначення суддів на адміністративні посади та звільнення з цих посад. Народні депутати також прийняли в цілому низку законів, повторно розглянули закон про Державний земельний кадастр, ухвалили постанови про призначення позачергових виборів окремих сільських голів. За скороченою процедурою було розглянуто кілька законопроектів у першому читанні.

На завершення роботи третьої сесії п’ятого скликання із заключним словом виступили Голова Верховної Ради Олександр Мороз та Прем’єр-міністр Віктор Янукович. Після цього сесію оголошено закритою. У виконанні хору прозвучав Гімн України.