«Шахтар» розпочав підготовку

Футбол. Як повідомив «Голосу України» начальник прес-служби ФК «Шахтар» (Донецьк) Руслан Мармазов, срібний призер чемпіонату України вирушив на передсезонний тренувальний збір до Швейцарії. Участь у ньому братимуть: воротарі — Юрій Вірт, Дмитро Шутков, Богдан Шуст, Андрій П’ятов; оборонці — Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Дмитро Чигринський, Володимир Єзерський, Ігор Ощипко, Томаш Гюбшман, Маріуш Левандовський, Разван Рац; півоборонці — Олексій Полянський, Сергій Ткаченко, Денис Кулаков, Сергій Шевчук, Євген Бредун, Ігор Дуляй, Фернандіньйо, Матузалем, Звонімир Вукич, Олексій Гай, Даріо Срна, Жадсон; нападники — Олексій Бєлік, Володимир Прийомов, Олександр Гладкий, Брандау, Чипріан Маріка, Руслан Фомін.

«Сокіл» — у Західній зоні

Хокей. Позавчора в Москві відбулася нарада керівників клубів вищої ліги Росії, в ході якої президент ФХР Владислав Третяк підтвердив, що український клуб «Сокіл» візьме участь тепер уже у відкритій всеросійській першості з хокею серед команд вищої ліги.

Окрім «Сокола», який гратиме в Західній зоні, до російської вищої ліги прийнято казахський клуб «Барис» (Астана). Але він виступатиме у Східній зоні. Керівництво ліги дійшло висновку, що інфраструктура «Сокола», який на нараді представляли Василь Фадєєв і В’ячеслав Завальнюк, відповідає всім вимогам турніру. Український клуб за бажання має право включити до заявки на сезон п’ять гравців із російським паспортом. Але одночасно на майданчику у складі «Сокола» може бути лише четверо росіян.

Регламент, точну кількість команд і дату старту турніру буде затверджено на виконкомі, який заплановано на сьогодні. А поки що «Сокіл» ще не підписав контракти ні з одним хокеїстом. Офіційне оформлення відносин між гравцями і клубом намічено в період з 2 по 4 липня.

Домашні матчі «Сокіл» проводитиме на льодовому майданчику торговельно-розважального центру «Термінал», що у Броварах.