ДАК «Хліб України» не підвищуватиме ціни на борошно як мінімум до липня наступного року. Про це вчора заявив голова правління цієї компанії Віктор Бондаренко.

Хоч як дивно, відносно дешеве борошно, яке пропонує «Хліб України», у пекарів особливого попиту не має. За словами В. Бондаренка, підприємства системи ДАК нині поставляють пекарям борошно пшеничне вищого гатунку по 1350 гривень за тонну, пшеничне першого гатунку — по 1264 гривні за тонну, житнє — по 1100 гривень за тонну. Тоді як його вартість у деяких областях досягла двох тисяч гривень за тонну.

«Усі хочуть одержати борошно без грошей», — резюмував В. Бондаренко. А «Хліб України», на якому за минулі роки зависло 300 мільйонів гривень комерційних боргів, сьогодні без попередньої оплати продукцію не відвантажує. Мабуть, великої потреби в борошні зараз у підприємств хлібопечення немає, зазначив В. Бондаренко. За його словами, ДАК за останній місяць реалізувала трохи більш як 5 тисяч тонн пшеничного і майже таку само кількість житнього борошна. Незважаючи на те, що з 22 областями підписано майже сто договорів і компанія активно почала виробництво борошна, його реалізація йде поки що низькими темпами.

В. Бондаренко також повідомив, що «Хліб України» нині має в наявності 7 тисяч тонн борошна. А контрольованих державою запасів продовольчого зерна досить, щоб ціни на борошно не мінялися до врожаю наступного, 2008 року.