Голова правління ВАТ «Хліб Києва» Олег Пономарьов зробив сенсаційну заяву про рейдерську атаку на ВАТ «Київмлин».

За його словами, ініціатор силового розвитку подій — колишній керівник дочірнього підприємства. А підняло в атаку рейдерів, як і слід було чекати, рішення Господарського суду Києва від 25 травня цього року. Відповідно до нього майновий комплекс «Київмлина» мають передати в інші руки. О. Пономарьов нагадав, що контрольний пакет акцій ВАТ «Київмлин» належить громаді столиці, а 49 відсотків акцій — ЗАТ «Фінінвестгруп» та ТОВ «Гарон». Утім, усіх цікавить дещо інше, а саме: чи не спричинять ці розбірки дефіциту борошна і хліба? Заспокоїли: ніяких перебоїв з постачанням борошна на хлібокомбінати не буде. Те саме того ж дня підтвердила і прес-служба Київдержадміністрації.

Присутній на прес-конференції секретар Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Василь Волга поінформував, що силове захоплення підприємства готували ще минулої п’ятниці, коли біля прохідної заводу було помічено автобуси з чоловіками спортивної статури та судовими виконавцями. За словами народного депутата, є підозри про причетність до рейдерської атаки фінансово-політичного угруповання з табору опонентів коаліційної більшості в парламенті.

Нагадаємо, «Київмлин» — це цілісні майнові комплекси чотирьох борошномельних заводів, елеватора та булочно-кондитерського комбінату. Виробнича потужність — 1270 тонн переробленого зерна на добу, що дає можливість щодня постачати в торговельну мережу столиці та області понад 100 тонн борошна і хлібобулочних виробів. Якщо припустити, що силове захоплення увінчається успіхом, то не можна відкидати зупинки (хай і тимчасової) виробничих потужностей підприємства. А це означало б для споживачів перебої з хлібопостачанням, черговий виток цін на насущний продукт.