Поєднати серця в щасливий день «трьох сімок» планують півтисячі киян. Це втричі більше, ніж у звичайні дні. Закоханих не зупиняють ані величезні черги у столичних РАЦСах, ані застереження церкви не брати шлюб під час посту.

Молодятам Наталці та Андрію пощастило — вони встигли вчасно подати заяву й одружаться 7.07.07. Кажуть, сімка для них символічна. «Я сама народилася 17 липня 1987 року, і з Андрієм ми познайомилися саме сьомого числа», — розповідає дівчина. І навіть те, що весілля гулятимуть під час Петрівського посту, закоханих не лякає.

— Віруючі на 7 липня не реєструвалися, адже піст триває до 12 числа, а ті, хто вірить у щасливі цифри, подавали заяви заздалегідь, — розповідає головний спеціаліст відділу реєстрації актів цивільного стану Шевченківського району Ірина Дубиківська. — Фактично всі місця були зайняті ще три місяці тому.

Тож у Шевченківському РАЦСі 7 липня одружаться 30 пар. Утім, за словами Ірини Дубиківської, через тиждень наплив буде не менший. Коли закінчиться піст, закохані матимуть змогу вінчатися у церкві.

Спрогнозувати свій робочий день 7 липня працівники РАЦСів не беруться. Кажуть, і в звичайні дні трапляються курйози. Тож працюватимуть... до останнього закоханого.

Не встояли проти магії трьох сімок навіть знаменитості. Відомо, що цього дня весілля зіграють відомий кавеенівець Михайло Галустян та зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Єва Лонгорія.

Тим часом астрологи розповідають: сімка символізує єдність. Число не ділиться ні на що, крім себе й одиниці. І є основою слова «сім’я». Водночас щасливе поєднання й інших цифр. Вдалим вийде шлюбний союз наступного року — 8 серпня 2008-го, адже вісімка — число матеріального статку й обіцяє молодятам золоті гори. А весілля 9.09.09 принесе в дім успіх.