Водне поло. Бровари. Відкритий чемпіонат країни. Маріупольський «Іллічівець» знову став власником золотих нагород. Провідний клуб удесяте (і вдев’яте в історії незалежної України) здобув чемпіонський титул.

У фінальному турі маріупольці виграли всі зустрічі і достроково забезпечили собі перше місце. Срібними призерами стали львівські динамівці. Третє місце — у збірної Грузії. А от бронзові нагороди національної першості дісталися ватерполістам Севастополя.

Футзал. Бровари. Фінальна частина змагань за програмою VІІІ літньої універсіади України. Спорткомплекс училища фізичного виховання. Матчі за перше-четверте місця. Дніпропетровська область — Харківська. 6:0. Сумська — Львівська. 2:2. Дніпропетровська — Сумська. 4:5. Львівська — Харківська. 4:3. Отже, чемпіоном стала команда Дніпропетровщини (тренер — Олександр Юзик) — 6 очок. Друге місце у сумчан — 5, третє — у команди Львова (4), четверте — у харків’ян (1). Матч за п’яте-шосте місця. Київ — Київська область. 8:7. Сьоме місце посіли футзалівці Донеччини, восьме — луганці.

Хокей. Головне управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації оголосило конкурс з відбору оцінювача для проведення незалежної оцінки вартості пакета 51 відсотка, котрий належить територіальній громаді у статутному фонді хокейного клуба «Сокіл».

Відповідно до повідомлення об’єктів нерухомості у клубу немає, а залишкова вартість основних коштів становить 2,36 тис. гривень. До речі, у травні Київська міська рада вирішила продати територіальній громаді 51 відсоток у статутному фонді хокейного клубу «Сокіл», котрий їй належить. Згідно з рішенням акції «Сокола» продадуть на аукціоні. За даними клубу, 34 відсотки його акцій належать профспілкам, а ще 15 —двом фізичним особам.

Та ці наміри, схоже, не дуже хвилюють керівництво хокейного колективу. Воно більше переймається посиленням складу. До команди Олександра Сеуканда приєдналися досвідчені хокеїсти збірної України —Дмитро Цируль, Віталій Доніка і один із найпомітніших у російському чемпіонаті, вихованець українського хокею Андрій Срюбко.

Склад багаторазового чемпіона України можуть підсилити також і Віталій Литвиненко та Олег Шафаренко. Вони саме розмірковують над запропонованими контрактами. А от з Олександром Побєдоносцевим домовитися, схоже, не вдасться. Нові вигідніші умови «Сокіл» запропонував і своїм діючим хокеїстам. Залишається в «Соколі» капітан команди Василь Бобровников. Для досвідченого хокеїста це буде вже 18-й сезон у складі киян.

Легка атлетика. Мюнхен (Німеччина). Кубок Європи. Змагання серед жінок виграла команда Росії, яка набрала 127 очок. Друге місце у Франції (107), третє — у Німеччини (94,5). Українська команда — п’ята (81).

А от чоловіки, на жаль, залишають вищу лігу (58,5 очка). Вони — сьомі. Така сумна доля, як і наших, спіткала також легкоатлетів Бельгії. А найсильнішою командою Європи стала збірна Франції — 116 очок. Друге місце з таким cамо результатом у німецьких атлетів. Третя позиція у поляків (110).

Єдину золоту медаль Україні на дистанції 100 м з бар’єрами принесла Євгенія Снігур. Срібні нагороди у Ірини Штангеєвої (200 м) та Юлії Кревсун (біг на 800 м). У секторі для потрійного стрибка Микола Саволайнен був третім.