На Полтавщині внаслідок аварії загинуло четверо

На автотрасі в напрямку Великої Багачки Полтавської області не розминулися «Пежо» та «Жигулі». Як розповіли кореспондентові «Голосу України» у прес-центрі МНС області, автомобіль «Пежо» під керуванням 48-річного підприємця рухався на великій швидкості. Назустріч йому прямували старенькі «Жигулі», в яких було четверо осіб. Кермував автомобілем 40-річний мешканець села Якимове Полтавської області. В машині сиділи дружина водія, донька та односельчанка.

Працівники ДАІ проводять слідство. За попередніми даними, причиною трагедії стало те, що водій автомобіля «Пежо» не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу. На спідометрі іномарки було зафіксовано швидкість — 130 кілометрів. Водію розбитого «Пежо» допомогли вибратися з автомобіля свідки події, врятували його життя подушки безпеки. Пасажирам ВАЗу допомога вже не була потрібна. «Жигулі» зім’ялися, як картонна коробка. Рятувальникам довелося за допомогою автомобіля «ЗІЛ» розтягувати авто, щоб дістати звідти затиснуті залізом тіла загиблих.

Дмитро СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Полтавська область.

Луганська молодь працюватиме і відпочиватиме

У старшокласників області почалося трудове літо. Перші три загони з міста Ровеньки вже вирушили на сільськогосподарські роботи до Бахчисарайського району Криму. Хлопці та дівчата будуть обрізати, підв’язувати і просапувати виноград, а у вільний час — купатися в морі, їздити на екскурсії. Загалом нинішнього літа плановано працевлаштувати на сезонних роботах більш як дев’ять тисяч учнів і студентів.

Алла АНТІПОВА.

Луганськ.

Нерозважливе рішення ледь не коштувало життя

Увечері в одного з відпочивальників на базі відпочинку «Факел» в Очакові віднесло в море надувний матрац. Чоловік заявив, що якщо хто-небудь його дістане, то одержить винагороду в сто гривень. Перебуваючи напідпитку, 25-річний хлопець кинувся у воду. Але вітер, що посилився, раптом змінив напрямок і став відносити і матрац, і сміливця у відкрите море. На місце події було спрямовано прогулянковий моторний катер «Касатка». Пошуки тривали майже півгодини. За півтора кілометри від акваторії бази відпочинку рятувальники побачили «потопаючого», що дрейфував на хвилях . На щастя, як з’ясувалося, молодий хлопець має гарну фізичну підготовку і займається плаванням. До того ж відмінно спрацювали рятувальники бази відпочинку... Та все-таки головне управління МНС у Миколаївській області повідомляє, що водна стихія вже забрала життя 52 людей, із них 10 дітей.

Олена ІВАШКО.

Миколаївська область.