З ініціативою збільшення соціальних виплат у новому році обіцяє виступити «Наша Україна» у разі проходження до Верховної Ради шостого скликання. Про це заявив лідер партії В’ячеслав Кириленко в Чернівцях.

— Зокрема, розмір мінімальної пенсії збільшиться до п’ятисот гривень, мінімальної зарплати — до 600. Збільшаться також і виплати матерям при народженні дитини: першої — до 15 тисяч гривень, другої — до 20 і третьої — до 25 тисяч, — пообіцяв В’ячеслав Кириленко, звинувачуючи Кабінет Міністрів у гальмуванні таких ініціатив «Нашої України» у парламенті цього скликання.

А в Партії регіонів вважають, що телеролик з участю Президента України порушує законодавство, норми етики і моралі. Про це заявив керівник юридичного департаменту цієї партії, народний депутат Юрій Мірошниченко. Беручи до уваги гасла і заклики, що їх використовували, каже він, є всі підстави вважати цей ролик не офіційним телезверненням Президента до народу, а звичайною передвиборною рекламою політичної сили, почесним головою якої є Віктор Ющенко.

Народний депутат заявляє про порушення низки норм закону під час трансляції зазначеного ролика. Наприклад, тут присутні фрагменти із зображенням державних прапора і герба, що заборонено законом про рекламу, запевняє Юрій Мірошниченко.

Раніше заступник глави секретаріату Президента Віктор Бондар заявив, що ролик, який демонструється на українських загальнонаціональних телеканалах з 21 червня з участю Віктора Ющенка, є соціальною рекламою.