Проведення дня депутата на Рівненській АЕС стало вже традиційним: у рамках проекту соціального партнерства тут побували народні обранці із сусідніх зі станцією районів — Маневичів та Ківерців Волинської, Володимирця та Зарічного Рівненської областей. Днями таку зустріч організували і для депутатів Кузнецовської міськради. Вони побували в інформаційному центрі станції, відвідали музей історії РАЕС та міста, ознайомилися з роботою природоохоронного об’єкта АСКРО.

Генеральний директор РАЕС Микола Фрідман, провідні фахівці підприємства відповіли на запитання депутатів, які стосувалися встановлення меж санітарно-захисної зони навколо АЕС, функціонування паркової зони в Кузнецовську, створення центру дозвілля для молоді. Були й запитання на соціальну тему. Відповідаючи на них, Микола Фрідман наголосив на житловій проблемі. У черзі на поліпшення житлових умов по РАЕС перебуває більш як 1400 працівників. Щоб вирішити це питання, розпочато реконструкцію гуртожитку «Ровесник» під малосімейні квартири. Триває спорудження будинку № 412, також вирішено спорудити ще один новий будинок. Серед інших об’єктів — зведення школи, дитячої поліклініки. І у втіленні цих задумів, як сказав керівник РАЕС, розраховують на взаєморозуміння та співпрацю з депутатами Кузнецовська.

Рівне.

На знімку (зліва направо): генеральний директор РАЕС Микола Фрідман, голова Рівненської ОДА Віктор Матчук і перший директор станції Володимир Коровкін, який цього разу відвідав РАЕС уже як міський голова Кузнецовська.

Фото автора.