Розв’язати заплановані питання в п’ятницю на засіданні ЦВК так і не вдалося. Його було зірвано через те, що чотири члени комісії, призначені за квотою опозиції, залишили зал. Так вони висловили протест проти проекту рішення про закріплення членів ЦВК за регіонами. Проект припускав, що всі східні і південні регіони закріплюються за вісьма членами ЦВК, які обрані за квотою коаліції. Хід обговорення питання показав, що коаліціянти не мають наміру іти на компроміс, і на прийняття запропонованого проекту голосів у них вистачало. Однак після того як чотири особи залишили зал, кворуму не було, і голова ЦВК Володимир Шаповал був змушений закрити засідання.

Михайло Охендовський звинуватив своїх колег, призначених за квотою опозиції, у блокуванні роботи комісії і порушенні присяги. За його словами, вони могли вносити свої пропозиції, обговорювати проект рішень, голосувати за чи проти, але не залишати засідання. Якщо така практика триватиме, то можливі звернення до Президента і Верховної Ради в зв’язку з тим, що ЦВК у цьому складі не може працювати, заявив Михайло Охендовський.

А член Центральної виборчої комісії від опозиції Анатолій Писаренко звинуватив вісьмох представників коаліції в ЦВК у тиску на Центрвиборчком і наміри політизувати її діяльність. Він відзначає, що за членами ЦВК, які були в колишньому складі Центрвиборчкому, пропонувалося закріпити регіони, у яких вони раніше не працювали. Зокрема, за самим Анатолієм Писаренком пропонувалося закріпити Сумську і Полтавську області, у той час як на попередніх виборах він працював із Сумською і Харківською областями. За Валерієм Шелудьком — Тернопільську й Івано-Франківську області замість Одеської і Миколаївської, за Жанною Усенко-Чорною — Житомирську область замість Донецької.

— Ми були змушені залишити засідання, оскільки вони не хочуть шукати компроміс, — заявив Анатолій Писаренко, інформує «Інтерфакс-Україна».