Популярний співак Микола Харковець (сценічний псевдонім — Трубач) приїхав на зустріч випускників у Пересадівку Жовтневого району, де 20 років тому закінчив школу. Свято одного випуску перетворилося на справжнє свято для жителів села. Односельці тепло прийняли земляка, а той дав міні-концерт у місцевому кафе.

До школи й рідного села у Миколи Трубача ставлення трепетне. Саме тут він навчався в музичній школі і грав у дитячому естрадному оркестрі при Будинку культури. З місцевими музикантами грав на весіллях, сільських святах, «жмурах» (сленгом музикантів — похорон). «Я був неповнолітній, — згадує Микола, — і директор школи видав мені спеціальний дозвіл, що я маю право до 23.00 обслуговувати свята. Тоді такі порушення були під суворим контролем».

Концертний досвід, набутий Харківцем, дав йому змогу вступити до музичного училища відразу на другий курс. А вечорами працював музикантом у кафе й ресторанах. Училище закінчив за двома спеціальностями: диригент-хоровик і трубач. Звідси і псевдонім співака. У Пересадівці, до речі, друзі дотепер називають його Пчолкіним або Бджілкою.

Після служби в армії Микола повернувся в рідне місто, спробував зустрітися з керівником миколаївської групи «Діалог» Кімом Брейтбургом. За допомогою музикантів групи і за матеріальної підтримки друзів Трубач записав пробний альбом. Трохи згодом Кім Брейтбург познайомив початківця з корифеєм шоу-бізнесу Євгеном Фридляндом. Фридлянд узяв Миколу під своє крило і навіть дав гроші на запис перших двох пісень — «П’ять хвилин» і «Жіноча любов». А в 1997 році на фірмі «АРС рекордз» вийшов дебютний альбом Миколи Трубача «Історія...»

Пересадівці пишаються своїм земляком. І Микола ніколи не забуває про малу батьківщину, присвячуючи їй свої пісні. Кожного свого приїзду артист зустрічається з рідними, однокласниками, вчителями і друзями. Він завжди відгукується на прохання про допомогу. Недавно допоміг школі і передав гроші на ремонт місцевої церкви.

Миколаївська область.