ЦВК «обнулюватиме» списки

Учора відбулося засідання Центральної виборчої комісії. На ньому планувалося обговорити питання про закріплення членів ЦВК за Автономною Республікою Крим, областями, містами Києвом та Севастополем тощо. Голова Верховної Ради Олександр Мороз сподівається, що це буде старт у роботі ЦВК. Він наголосив: комісії ще належить розглянути важливий перелік питань.

— Якщо ми говоримо про дострокові вибори, то потрібно дати відповідь на питання їх організації. Чи є в ЦВК можливість із заміщення депутатів, — сказав голова парламенту. Він наголосив, що рішення з приводу «обнулення» списків має приймати саме ЦВК.

На момент здачі номера засідання лише розпочалося.

Парламентарії мають план роботи до наступного року

Народні депутати затвердили календарний план проведення четвертої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання. Вони планують повернутися до роботи після літніх канікул третього вересня. На цей день призначено засідання погоджувальної ради. А відкриють сесію пленарним засіданням четвертого вересня.

Графік роботи народних обранців розписаний ретельно на кожен тиждень аж до одинадцятого січня (день, на який призначено закриття сесії). У ньому по датах визначено пленарні засідання, робота в комітетах і фракціях, години запитань до уряду, а також дні, присвячені діалогу з виборцями. Загалом, у сесійній залі заплановано провести одинадцять тижнів. Решту часу депутати працюватимуть у комітетах і фракціях та округах.