Гуров націлився на титул

Бокс. Багаторазовий чемпіон Європи Олександр Гуров з Маріуполя 22 червня проведе двобій за вакантний титул чемпіона континенту (EBU) у першій важкій вазі проти італійця Вінченцо Кантаторе.

Суперниці визначилися

Гандбол. Париж (Франція). Тут відбулося жеребкування команд — учасниць фінального турніру чемпіонату світу з гандболу серед жіночих команд, що відбудеться з 2 по 16 грудня у Франції. Збірна України (тренер Леонід Ратнер) потрапила до групи F, де її суперницями будуть гандболістки Німеччини, Кореї та Парагваю. Збірна — чемпіон світу—2007 — кваліфікується одразу на Олімпіаду—2008. Команди, які посядуть з другого по сьоме місця, отримують право участі у кваліфікаційних турнірах до Ігор у Пекіні.

Не перевелися відповідальні й зацікавлені

Футзал. Бровари. Фінальна частина змагань за програмою VІІІ літньої універсіади України. Група А. Львівська область — Дніпропетровська. 1:3. Донецька —Київська. 2:5. Дніпропетровська — Донецька. 3:1. Львівська — Київська. 6:5. Група В. Сумська —Луганська. 3:2. Харківська — Київ. 3:3. Луганська —Харківська. 2:10. Київ — Сумська. 1:3.

Починалося все з першого раунду, на якому шістнадцять команд, розподілені на чотири групи, провели зональні змагання. Там і визначилася вісімка фіналістів. А головний турнір відбувається у сучасному залі Броварського училища фізичного виховання і спорту. Зусиллями директора закладу Олександра Чигирина і його помічників споруда може приймати змагання міжнародного рівня. Отож на чудовому паркеті при заповнених трибунах ведуть суперечку за призи студентські збірні регіонів. Краще і не придумаєш.

Було яскраве відкриття, на якому учасників привітали голова Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки В’ячеслав Гамов та генеральний секретар Спортивної студентської спілки України, один із найдосвідченіших спортивних працівників країни Олександр Гаврилко.

Не таїна, що в сучасної молоді чимало проблем. І не всюди ними переймаються ті, кому це належить за статусом. Але, на щастя, є ще місця, де до справи ставляться відповідально, по-державному. Як розповів кореспондентові «Голосу України» Володимир Осипчук (відповідальний за студентський футзал у країні), спорт і, зокрема, міні-футбол комфортно почуваються у Сумському держуніверситеті, де ректором Анатолій Васильєв. Команда цього вузу тричі ставала чемпіоном України і тепер успішно представляє Сумщину на універсіаді.

Таке можна казати і про Дніпропетровську державну фінансову академію (ректор Наталя Редіна), харківські — Державну академію фізкультури (ректор Микола Олійник) та Національний університет (ректор Віль Бакіров).

Сьогодні й завтра у Броварах відбудуться вирішальні поєдинки за нагороди.