Держава замовляє...

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу міністра Станіслава Ніколаєнка і ухвалив постанову про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку спеціалістів для державних потреб у 2007 році.

Коментуючи постанову, міністр освіти і науки зазначив, що державне замовлення формувалось з урахування потреб галузей та тенденцій ринку праці і погоджувалось у регіонах.

На перший курс буде прийнято майже 60 відсотків за рахунок державного бюджету.

Збільшено замовлення на спеціальності: інженерно-технічні, будівельні, комп’ютерні, науково-технічні.

Зменшено на 10 відсотків на факультети: економічні, правові, менеджмент, міжнародні відносини.

Стипендія від голови

У Шевченківському районі столиці вручили творчі стипендії голови райдержадміністрації (РДА) талановитим учням навчальних закладів естетичного виховання.

Лауреатами грошової стипендії стали 20 обдарованих дітей, які успішно вчаться та є дипломантами міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Голова РДА Віктор Пилипишин зазначив, що адміністрація і надалі опікуватиметься обдарованими дітьми. Так, у наступні п’ять років планується будівництво 12 клубів позашкільної освіти та Палацу мистецтв. Під патронатом РДА постійно проводяться міжнародні дитячі фестивалі, виставки та наукові конференції.

Найкраща в країні

На XV чемпіонаті України зі спортивної аеробіки, який проходив у Ялті, команда Запорізького національного університету посіла перше місце.

Цього року в змаганнях брали участь спортсмени з 12 областей та з Молдови. За нагороди у спортивних номінаціях боролися 360 спортсменів. Це рекорд для чемпіонатів країни.

Команда ЗНУ не тільки впевнено перемогла, а й повторила результат, здобутий десятьма днями раніше на Всеукраїнській спартакіаді серед студентів ВНЗ, яка проходила у рідних стінах.

За підсумками чемпіонату, до національної збірної потрапили шість запорізьких спортсменів, які в листопаді поїдуть до Угорщини на чемпіонат Європи.

Запоріжжя.