Херсонські афганці зголосилися «вишити» рушник, що об’єднає українців

Херсон став другим після Запоріжжя містом, куди прибула Всеукраїнська акція «Рушник національної єдності». Проект, авторами якого є Тамара та Микола Степаненки, як уже писав «Голос України», передбачає створити унікальну річ: дев’ятиметрове полотно. Воно «проїде» Україною і на ньому залишать візерунки різних часів, починаючи з Трипілля, представники всіх 27 регіонів. У Херсоні заслужений працівник культури Віктор Кисіль прочитав над рушником молитву. Автори проекту фінансують акцію власним коштом і були дуже зворушені, коли під час їхнього перебування до готелю зателефонував голова Херсонської організації ветеранів Афганістану Ігор Телєгін і запропонував фінансову підтримку. У Херсоні авторам проекту також побажали, щоб рушник з’явився в усіх містах на рекламних біг-бордах, що послужить пропаганді української святині та об’єднанню нації, повідомляє наш херсонський кореспондент Алла БРУСИЛОВА.

Евакуйовані із сектора Газа українці прибули на Батьківщину

Двадцять шість жінок, шістдесят п’ять дітей і один кіт прилетіли в Україну літаком Міністерства оборони. Це українки, що свого часу вийшли заміж за палестинців. Тепер, кажуть, повертатися не хочуть. Дуже небезпечно. В аеропорту переселенців зустрічали співробітники МНС на чолі з міністром Нестором Шуфричем, загони «швидкої допомоги» і глава МЗС України Арсеній Яценюк. За словами членів уряду, у секторі Газа тепер залишилися півсотні українців, які не захотіли їхати з Палестини, але Україна готова в будь-яку хвилину евакуювати й їх.

Відбудеться перше цього року розміщення облігацій

Міністерство фінансів України 25 червня проведе перше цього року розміщення облігацій внутрішньої державної позики. Про це повідомляється на сайті Мінфіну. Згідно з інформацією, на продаж запропонують цінні папери терміном на півтора, три, чотири, сім і десять років, передає УНІАН.

Ті підкинули отруту, ті недбалі до пожеж

У Бахчисарайському районі в лісосмузі біля села Табачне агроном із жниварями знайшли 120 двадцятилітрових бочок із залишками отрутохімікатів. За попередніми висновками, у розпакованих ємностях була отрута для знищення гризунів — данатим. Екологи попередили, якщо терміново не утилізувати отрутохімікати, може виникнути загроза для довкілля. Нині господарів бочок шукають правоохоронці.

А співробітники МНС повідомили, що під час перевірки протипожежного стану сільгосппідприємств довелося зупинити роботу цілої сотні пожежонебезпечних об’єктів агропромислового комплексу: 84 сільгоспагрегатів і 46 приміщень і споруд. До адміністративної відповідальності притягнуто майже двісті посадових осіб, повідомляє наш кримський кореспондент

Віктор ХОМЕНКО.