У Конституції України записано, що ми будуємо правову, демократичну, соціальну державу. Зрозуміло, що без повноцінного громадянського суспільства це неможливо. У цьому зв’язку знаковою є нещодавня зустріч міністра праці та соціальної політики Михайла Папієва з вченою радою університету «Україна» — класичного університету, що має, крім державного визнання (акредитації), свою унікальну особливість.

Вирізняє з когорти інших українських вузів цей 47-тисячний колектив викладачів і студентів саме наявність соціальних програм, реалізація яких дає можливість отримати якісну, безбар’єрну вищу освіту представникам соціально незахищених верств населення: інвалідам, сиротам, малозабезпеченим. Вони навчаються в інтегрованих навчальних групах, що дає їм унікальний шанс соціальної адаптації та включення в повноцінне життя.

Університет «Україна» святкує свою дев’яту річницю, і це було приводом для Михайла Папієва прибути на засідання вченої ради і привітати викладачів та студентів з вагомими здобутками у підготовці фахівців із психології, права, міжнародної інформації, економіки, менеджменту, біотехнологій, журналістики та комп’ютерних наук.

Особливою активністю вирізнялися студенти і представники мас-медіа, яких цікавило все: соціальна політика уряду, допомога при народженні другої і більше дитини, невизнання бакалавра в цілій низці урядових документів, що регулюють працевлаштування, тощо.

Проте розмова вийшла вдалою і корисною для всіх. А вчена рада університету дійшла висновку, що колишній викладач і кандидат фізико-математичних наук Михайло Папієв є достойною особою для отримання титулу почесного професора, оскільки розуміє потреби соціально незахищених громадян, які прагнуть отримати вищу освіту.

На знімку: президент університету «Україна» Петро Таланчук і міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв під «обстрілом» преси і студентів.