Темпи спровокованого посухою раннього збирання хлібів відчутно збили грози. Через дощі довелося зупинити жнива практично в усіх районах Криму. За даними МінАПК автономії, середня врожайність становить 22 центнери з гектара. Кращі показники тільки у трьох районах: Совєтському — 26,3 ц/га, Красногвардійському — 25,1 та Сімферопольському — 24,7 ц/га. Найнижча — на Керченському півострові. Там збирають менш як 15 центнерів з гектара.

Шкодять дозрілим посівам не лише зливи, а й град, що вибиває посіви на ланах Кіровського, Нижньогірського, Совєтського, Чорноморського та Ленінського районів. У проміжках між дощами в Джанкойському, Красноперекопському і Чорноморському районі почали збирати ще й рапс, яким на півострові засіяли 30 тисяч гектарів.

Синоптики обіцяють, що примхи погоди у Криму закінчаться до кінця тижня, це дозволить аграріям запрацювати на повну потужність. Хоча без оптимізму, бо на прибуток цьогоріч вони не розраховують.

Проте Голова Верховної Ради автономії Анатолій Гриценко переконаний, що врожай зерна у Криму отримають на рівні минулого року — 1,2 млн. тонн, що дасть можливість безперебійно працювати харчовій промисловості. Він також наголосив, що всі питання, пов’язані з підвищенням цін на хліб, мають яскраво виявлений спекулятивний характер. Анатолій Гриценко повідомив: «Підстав для паніки, тим більше для підвищення цін в автономії абсолютно немає. У Криму достатньо борошна, щоб кримчани і численні гості півострова були забезпечені хлібом за сталими цінами».

Крим.