Так вважає Прем’єр-міністр Віктор Янукович. Він наполягає на необхідності проведення зустрічі учасників політичних домовленостей про вихід із політичної кризи з членами Центральної виборчої комісії.

— Я просив усіх учасників політичного процесу... давайте ми разом зберемося, запросимо членів Центрвиборчкому і на цій зустрічі обговоримо ситуацію, що склалася в ЦВК, — заявив глава уряду.

Він також переконаний, що в ситуації потрібно «розібратися виважено і спокійно».

Ми вже звикли до того, що багато питань розглядаємо відверто і говоримо один одному у вічі правду, — додав Віктор Янукович.

Прем’єр також наголосив, що жодна гілка влади не має права втручатися в діяльність ЦВК, яка «нині повинна працювати винятково в рамках закону і Конституції». Тільки тоді можна бути упевненим, що вибори пройдуть чесно і прозоро, вважає Прем’єр-міністр.

Віктор Янукович розцінює призначення Марини Ставнійчук постійним представником Президента у ЦВК як тиск на виборчу комісію. Він вважає, що в такому разі має бути така само посада і від Кабінету Міністрів, і від Верховної Ради, передає «Інтерфакс-Україна».