Учора на засіданні Кабінету міністрів Прем’єр-міністр Віктор Янукович назвав пріоритети другого півріччя нинішнього року. Основний — підготовка до жнив.

— Ми знаємо ситуацію на селі. Багато зроблено, щоб урятувати врожай, але треба ці заходи провести в повному обсязі, — сказав Віктор Янукович.

Він доручив Міністерству палива й енергетики відзвітувати про забезпечення сільського господарства паливно-мастильними матеріалами. Ціна на паливно-мастильні матеріали входить у собівартість пшениці, — наголосив головний урядовець.

— Я вчора зустрічався з власниками хлібопекарських виробництв — вони добре розуміють, що цьогоріч ціна на хліб утримається на нинішньому рівні, — додав прем’єр. — Ми також розуміємо, що 2008 рік не за горами, і тому треба займатися питанням заготовки насіння.

Віктор Янукович наголосив, що вже сьогодні слід готуватися до опалювального сезону. Прем’єр-міністр також стурбований, що туристів не гостинно приймають в Україні. Головний урядовець володіє інформацією, що на автомобільних шляхах нині занадто ретельно перевіряють машини з російськими чи білоруськими номерами. Він звернув на це увагу присутнього на засіданні уряду першого заступника міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка, наголосивши на неприпустимості таких фактів. А віце-прем’єру Дмитру Табачнику доручено проконтролювати готовність курортних закладів відпочинку.

Головний урядовець закликав міністрів іти у відпустки, незважаючи на політичну ситуацію в державі.

— Що в нас змінилося? Є графік, ідіть і відпочивайте, — сказав Віктор Янукович, додавши: — Кому треба —той працюватиме.

Прем’єр-міністр також зазначив, що політична криза не має позначитися на відпустках пересічних громадян. Люди повинні відпочивати незалежно від того, чим займаються чиновники, переконаний Віктор Янукович. Крім того, глава уряду доручив Першому віце-прем’єру Миколі Азарову та міністру освіти Станіславу Ніколаєнку проконтролювати, аби вчителям вчасно виплатили відпускні.