Родина в одному з сіл Чернігівщини по-справжньому запанікувала, коли 27 березня десь поділась їхня п’ятирічна донька. Кинулись туди-сюди — нема! Шістдесятирічний сусід, до якого вона часто заходила, сказав, ніби бачив, як вона подалася вгору вулицею до центру селища.

Батько дівчини Володимир мотоциклом швиденько об’їхав головні вулиці — ніде не було його кровиночки! Повернувся додому —дитина бавиться на подвір’ї з відерцем, ніби нічого й не сталося протягом чотирьох годин!

— Доню, де ж ти була? — запитав.

— У дяді Льоші...

Дівчинка розповіла, що чула, як її кликали-шукали, але дядько її тримав у кімнаті і не випускав. Родина від радості не дуже звернула увагу на її плутане пояснення: головне, знайшлася!

Та за кілька днів історія повторилася. Дружина Володимира Надія вже знала, куди йти. Спочатку вона заспокоїлася, побачивши, що мала сидить на дивані у сусіда та їсть банан. Однак трохи згодом мати почала турбуватися, знову забігла до сусіда, і її недобре передчуття справдилося: дівчинка лежала на ліжку без трусиків, на її маєчці виднілася жовта кисільна пляма.

...Володимир розповідає про моторошне відкриття з тремтінням у голосі.

— Я зателефонував спочатку сусіду, — каже. — Сказав йому, що ж він робить. Він обматюкав мене. Мовляв, він мою дочку не гвалтував. Ми до цього були з ним у нормальних стосунках. Навіть, бувало, випивали разом. Начебто нормальний чоловік. Має пилораму. Але... я не можу не вірити своїй доні. Вона ж не вміє казати неправду, особливо про такі речі. Дитина розповіла, що дядько запрошував її «чистити сажу». Він оголював при цьому її та свої статеві органи. Примушував робити те, від чого просто волосся дибом стає. Як я зрозумів, він почав готувати дитину до розпусних дій ще 17 березня. Сьогодні мені колишня жінка сусіда розповіла, що це у нього, виявляється, не перше зазіхання на дітей, він приставав і до її дванадцятирічної племінниці.

Родина звернулася до Коропського райвідділу внутрішніх справ.

— Але у нашого сусіда там син на відповідальній посаді, — далі оповідає батько. — Розслідування доручили сільському дільничному. Скоро нам прийшла відповідь, що в порушенні кримінальної справи відмовлено, оскільки не має складу злочину. Навіть маєчку з плямою ніхто не досліджував! Хіба це справедливо? Дитину сьогодні треба лікувати! Вона серед ночі кричить. Я з дружиною від пережитого теж втратив сон. За один місяць схуд на 11 кілограмів! Я не можу жити спокійно, поки ця людина не буде покарана як належить.

Нині випадок, що стався у Коропському районі, завдяки зверненням батьків у вищі інстанції взято на контроль обласною прокуратурою. Вона порушила кримінальну справу за розбещення неповнолітніх (ст. 156 ч. 2 Карного кодексу України.)

Заступник начальника управління МВС в Чернігівській області Іван Катеринчук на прес-конференції висловив обурення щодо факту недоопрацюванням належним чином співробітниками Коропської міліції матеріалів за заявою батьків скривдженої дитини.

— Враховуючи те, що правоохоронці отримали висновки судово-медичного експерта про те, що у дівчинки немає тілесних ушкоджень, — повідомив він, — було відмовленно у порушенні кримінальної справи. Це було зроблено передчасно. І тут немає чим крити. Прикро, що так сталося. Але тільки-но ми отримали детальнішу інформацію про цей випадок, були відкликані матеріали з Коропа, за нашою ініціативою прокуратура порушила кримінальну справу. Гадаю, що тепер її буде доведено до логічного кінця.

На це дуже сподіваються і батьки дівчинки.

Чернігівська область.