Соціалісти йдуть на вибори самостійно

Про це заявив, перебуваючи минулої неділі в Черкасах, лідер Соціалістичної партії України, голова парламенту Олександр Мороз.

Під час зустрічі з обласним активом своєї партії Олександр Олександрович говорив про підготовку до участі у дострокових виборах, націлював на сумлінну, ініціативну роботу та про проведення наступного партійного з’їзду.

Голова Верховної Ради України п’ятого скликання провів прес-конференцію, виступив у прямому ефірі на місцевому телебаченні.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Промисловці та підприємці до сесійної зали не потраплять. У цьому скликанні

Київський Апеляційний адміністративний суд відмовив Партії промисловців і підприємців у розгляді скарги про «обнулення» списків блоку «Наша Україна». Про це повідомив Микола Оніщук, який разом з колегами по «Нашій Україні» вийшов із фракції, склавши свої депутатські повноваження. Він стверджує, що тепер «остання надія коаліції померла, бо рішення Печерського суду набуло законної сили». Йдеться про визнання законним виключення зі списку блоку «НУ» всіх кандидатів у народні депутати, що не були обрані за результатами виборів у березні 2006 року.

— Це означає, що в ЦВК нема можливості визнати обраним кого-небудь (із кандидатів у депутати), хто був у списку «Нашої України», — підкреслив Микола Оніщук, передає «Інтерфакс-Україна».

Третій указ оскаржують у суді

До Конституційного Суду надійшло подання 55 народних депутатів про відповідність Основному Законові Указу Президента «Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України» від п’ятого червня, яким волевиявлення народу призначається на 30 вересня. Згідно з регламентом, конституційне подання передано на вивчення до секретаріату КС, повідомляє «Українська правда».

Нагорода для міського голови

«Особистість-2007» — такий титул отримав міський голова Кам’янця-Подільського Олександр Мазурчак від Асамблеї ділових кіл України. Разом з дипломом йому вручено національну премію престижу «за заслуги в розвитку соціального прогресу, забезпечення загальнолюдських цінностей і професійні досягнення». Щороку Інститут рейтингових досліджень відзначає кращих серед депутатів, державних і громадських діячів, бізнесменів.

Олександр Мазурчак переконаний, що ця нагорода — не його власна, а відзнака всієї 100-тисячної громади міста, нещодавно визнаного в рейтингу журналу «Фокус» одним із 50 українських міст, найкращих для проживання, причому старовинний Кам’янець опинився на 16-му місці. На думку оцінювачів, за останні роки місто значно розвинуло інфраструктуру та інвестиційну привабливість. А до цього, наголошує міський голова, доклали чимало зусиль багато кам’янчан у різних сферах діяльності.

Віра ШПИЛЬОВА.

Хмельницька область.