Нині досягнення в науці у нашій країні ціняться дуже низько. Таку думку висловив Голова Верховної Ради Олександр Мороз під час зустрічі з молодими вченими в Національному університеті імені Т. Шевченка, яка проходила під гаслом «Підтримка молодих учених, розвиток науки в університетах — шлях України до суспільства знань». Голова парламенту проблему університетської науки назвав проблемою усієї держави.

— У наукового ступеня немає престижу, оскільки він не витребуваний суспільством, — сказав він.

Щойно ситуація зміниться, кризу на науковій ниві в нашій країні буде подолано. Якщо організація системи суспільного життя, усієї країни буде зорієнтована на власні потреби, молоді вчені матимуть попит у будь-яких структурах незалежно від форми власності, переконаний Голова Верховної Ради. Політична стабільність у суспільстві й належні умови, за яких молоді вчені бачитимуть реальну віддачу від своєї роботи, сприятимуть розвитку науки у вищих навчальних закладах, вважає він.

— Сьогодні Верховна Рада, Комітет з питань освіти і науки та уряд зорієнтовані правильно, — зазначив Олександр Мороз. Він також запевнив, що й надалі ці організації сприятимуть розвиткові науки на законодавчому рівні.