Так вважає директор Національного заповідника «Хортиця» Костянтин Сушко. Про це він заявив на прес-конференції. Найактивнішою силою у «війні» є обласна та міська влада, каже він, тому столицю й засипали доносами, звинувачуючи його в аморальності та зловживаннях. Втім, три комісії КРУ в роботі директора не виявили жодних фінансових зловживань, а щодо моральності, то хто ж із запоріжців не знає про його конфліктний характер! А загалом Запоріжжя розділилося на два табори: один гаряче підтримує К. Сушка, інший вимагає відставки.

За два роки Костянтин Сушко дуже багато зробив для розвитку Національного заповідника, сюди потяглися українські та зарубіжні туристи, і за відвідуваністю Хортиця нині посідає третє місце після Київської Софії та Лаври. Заодно він нажив і ворогів, тому, за його версією, й хочуть усіма способами відправити на пенсію. А два високі посадовці з облдержадміністрації та міськради, котрі недавно відвідали острів, озвучили те, про що не говорили вголос інші колеги: вони хочуть повернути в комунальну власність землю, котру недавно було передано заповіднику.

— В Україні безпрецедентний розпродаж землі, а тут її стільки гуляє! Сушко не поступається (а мені радять, пропонують і навіть погрожують!) жодним квадратним метром. Тож треба усунути непоступливого директора. Обіцяють також і кошти: на ремонт шляхів, на облаштування автостоянок, на спорудження монументів, але хочуть отримати взамін свій інтерес. Приміром, у вигляді ресторанчика, готелю, казино чи навіть аеродрому, — заявляє директор, — серед моїх «доброзичливців» є автор і такого геніального проекту. Тоді, каже Сушко, можновладці обіцяють спокій.

Запорізька область.