Сніданок «спудея» — цигарки та пиво

Дев’ять з десяти підлітків регулярно вживають алкогольні напої.

Йдучи до альма-матер, щодня спостерігаю, як колеги «по цеху» п’ють пиво під стінами університету. Першокурсники його не вважають за алкоголь.

А Міністерство охорони здоров’я тим часом стверджує, що причини алкоголізму відчутно змінилися. Тепер ця хвороба виникає не так внаслідок зловживання міцними напоями, як від прихильності до «слабоалкоголки».

...Нещодавно мій однокурсник-гульвіса добряче «заправився» цим питвом і в такому стані прийшов на лекції. Треба було бачити очі викладача, коли хлопця знудило...

За даними Українського інституту соціальних досліджень, серед підлітків 13—15 років 37 відсотків перебували в непривабливому стані, а дівчат — 28 відсотків.

Багато однокурсників зізнаються, що спокуса випити виникає дедалі частіше.

Алкоголізм має всі шанси початися з пляшечки зілля, стверджують фахівці. Науковці з’ясували: бодай одну пляшку на тиждень вживає кожен другий підліток 14—16 років.

Підприємці створюють рекламу, особливий акцент в якій приділяють молоді, вигадуючи привабливі заклики типу «Будь вільним». Цікаво, від чого? Від здорового глузду?

Соціологи переконують: рекламний тандем «молодь і пиво» варто роз’єднати. Коли на екрані молодь натхненно «чокається», зсуваючи докупи пляшки, — це не що інше, як соціально небезпечна, шкідлива пропаганда.

Юлія МИХАЙЛЮК, першокурсниця.

Грали і танцювали

Університет «Україна» — унікальний ВНЗ, що виконує гуманну місію.

Він надає можливість отримати якісну вищу освіту всім бажаючим незалежно від стану здоров’я, соціального статусу та матеріального стану людини. В закладі навчаються 52 тисячі студентів, близько 10 відсотків з них — молодь з особливими потребами. Нещодавно тут змагалися сильні та спритні.

У Спартакіаді-2007 взяли участь спудеї Києва та 14 регіональних філій університету. Змагання проводили з армспорту, баскетболу, волейболу, настільного тенісу, плавання, легкої атлетики та шахів.