У різні куточки нашої країни не надходять необхідні медичні препарати та обладнання, хоча казначейство відповідні державні програми профінансувало у повному обсязі (408 мільйонів гривень). Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва звинувачує в цій кризовій ситуації Міністерство охорони здоров’я. Таку думку вона висловила під час комітетських слухань «Про стан фінансування основних бюджетних програм Міністерства охорони здоров’я в поточному році».

Наголошувалося, що на початок червня МОЗ профінансувало постачальників на суму 76,8 мільйона гривень, але медичних препаратів надійшло на склад міністерства лише на 6,1 мільйона, тоді як на рахунку відомства — 332 мільйони гривень. Комітет розробив проект змін до закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, який допоможе усунути зазначені недоліки.

****

Проект внесення змін до деяких законів (щодо відкриття банківських рахунків суб’єктами господарювання, заснованими на державній власності) підтримав Комітет з питань економічної політики. Документом вносяться зміни до Господарського та Цивільного кодексів України, а також до законів «Про банки і банківську діяльність» та «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні».

****

Виїзне засідання за участю членів консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді провів Комітет з питань науки і освіти. На базі Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», зокрема, заслухали інформацію про роботу консультативної ради за минулий рік та виконання закону про основні засади розвитку інформаційного суспільства.

Учасники засідання занепокоєні тим, що реалізація законодавчих ініціатив багато в чому залишає бажати кращого. Зокрема, Державна програма «Інформаційні та комунікаційні технології в освіті і науці» на 2006—2010 роки потребує фінансового наповнення, матеріального забезпечення вимагають інші програми і закони цього напряму. Серед питань, які викликають стурбованість, — слабке розуміння проблеми інформатизації у різних гілках влади, розпорошення зусиль у побудові інформаційного суспільства тощо, повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.