Щороку п’ять молодих громадян України мають можливість отримати стипендію для проходження практики у німецькому парламенті.

Досвід співпраці посольства Федеративної Республіки Німеччина з Верховною Радою України показав, що участь у програмі беруть кандидати з високим рівнем мовних і краєзнавчих знань.

Програма ІPS є ініціативою міжнародної міжпарламентської співпраці. Вона спрямована на політично зацікавлених претенденток і претендентів віком до 30 років, які прагнуть працювати у суспільній сфері (парламент, уряд, спілки, мас-медіа, партії, вищі навчальні заклади). Передумовою стажування є завершена вища освіта та дуже добре володіння німецькою мовою. Відбір претендентів здійснюється незалежною комісією під головуванням одного з депутатів німецького Бундестагу.

Детальнішу інформацію та анкети можна знайти на сайті http://www.bundestag.de/іps.

Практиканти Бундестагу, якими можуть стати молоді люди не лише з України, а й з інших європейських країн, США (із 25 країн), перебуватимуть у Німеччині з 1 березня по 31 липня 2008 року.

На початку програми учасники отримають від адміністрації німецького Бундестагу, від університетів Берліна, а також від політичних фондів та фракцій Бундестагу загальну інформацію про політичне життя Німеччини і парламентську роботу. Після закінчення учасники проходять практику в офісах депутатів Бундестагу як їхні помічники.

Якщо у вас виникли питання стосовно парламентської практики, звертайтесь до посольства Німеччини за телефоном (044) 247 6812, відповідальні особи — Кирило Савін (pol-30@kіew. auswaertіges-amt. de) та Ольга Сердечна (pol-31@kіew. auswaertіges-amt. de).

Цього року кінцевий термін подання заяв на участь у програмі — 30 червня 2007 року.