35-градусна спека змінюється зливами — такою погодною розмаїтістю зустрів нас відпускний сезон. Жіночі спідниці стають коротшими, а чоловічі штани — легшими, в деяких офісах температурний «екстрим» навіть тимчасово скасував робочий дрес-код (костюмний).

Пройшовшись крамницями і переглянувши останні покази українських дизайнерів, робимо висновок, що в моді знову 1960-ті. Циганські малюнки і квітковий орнамент на просторих сукнях, спідницях і сорочках. І якщо чоловіки можуть собі дозволити модні візерунки лише на легких сорочках (та й то в неробочий час), то жіночі сукні мають бути прикрашені геометричними ретро-малюнками, ніби вицвілими на пекучому сонці пастельними відтінками або величезними візерунками. Для пляжу підійдуть шорти-бермуди, футболки в синьо-білу смужку (тільники).

У жодному разі не слід забувати, що зараз вашому тілу потрібно давати якнайбільше кисню, — радять фахівці. Тут підійде одяг із льону, бавовни та інших натуральних тканин, який не тільки «дихає», а й прекрасно носиться, не обмежує рухів, має чудовий вигляд, та й сьогодні це — «писк» моди.

Поряд з одягом з натур-продукту — друга крайність цього літа: підкреслено ненатуральні прикраси — пластмасові намиста, браслети, сумки з поліетилену. Залишаються на гребені популярності й величезні на півобличчя сонцезахисні окуляри.