Підстав для підвищення ціни на хліб немає

Про це заявив Прем’єр-міністр Віктор Янукович, відкриваючи вчора засідання Кабінету Міністрів. Якщо протягом тижня ціни не повернуться на колишній рівень, будуть звільнені міністр аграрної політики Юрій Мельник, віце-прем’єр-міністр Віктор Слаута і міністр економіки Анатолій Кінах, пообіцяв глава уряду. Міністр АПК підтвердив, що передумов для стрибка цін нема.

— Тоді дайте мені відповідь, чому вони ростуть? —поцікавився Віктор Янукович. — Якщо ви не наведете лад, я поставлю питання про ваше звільнення.

Зі слів Прем’єр-міністра, голова Дніпропетровської обласної адміністрації хотіла найближчим часом піти у відпустку. Але за даних умов може йтися хіба про те, щоб «зібрати сумку і піти взагалі», сказав Віктор Янукович. Питання про голів облдержадміністрацій, які нині використовують політичну ситуацію і дестабілізують цінову ситуацію в країні, голова уряду обіцяє винести на засідання РНБО.

Також учора Віктор Янукович запропонував провести зустріч прем’єра, Президента та керівництва Верховної Ради і лідерів парламентських фракцій з членами Центральної виборчої комісії. Він назвав ЦВК установою, яка «стала черговою серед конституційних установ, стосовно яких з боку опозиції здійснюється замах». Спочатку, вважає Прем’єр-міністр, був парламент, потім Конституційний Суд і Генеральна прокуратура.

Віктор Янукович підкреслив, що без нормальної організації роботи ЦВК не може йтися про проведення будь-яких виборів, у тому числі й дострокових.

— Це означає спробу не провести вибори, а написати результат і затвердити в ЦВК. Ми цього не повинні допустити, — наголосив він.

Голова уряду переконаний, що всі гілки влади повинні забезпечувати безперервну життєдіяльність держави і працювати в нормальному режимі.

За неправдиву інформацію доведеться відповісти перед законом

Встановлено особу, яка 30 травня цього року повідомила міліцію про замінування будинку Верховної Ради. Працівники СБУ вжили заходів одразу після того, як надійшло повідомлення. Тож уже наступного дня було відомо, хто автор дезінформації та місце його перебування. Зловмисником виявився мешканець Тернопільщини.

Матеріали щодо інциденту передано в органи МВС для ухвалення відповідного процесуального рішення про «відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян та об’єкту власності держави».