Щороку в спеку поїздка в столичному переповненому громадському транспорті перетворюється на справжнє пекло. Цього літа, очевидно, комусь сильно допекло: КМДА доручила «Київпастрансу» розглянути технічну можливість облаштування комунального транспорту кондиціонерами.

На диво, з’ясовується, це можливо! Начальник «Київпастрансу» Микола Ламбуцький розповів, що кондиціонери встановлюватимуть у салонах транспортних засобів, які місто придбало за останні два-три роки. Бо нема сенсу обладнувати цими приладами автобуси або тролейбуси, які через кілька років буде списано.

За словами Миколи Ламбуцького, в автобусах потрібно буде під’єднати компресори до двигунів внутрішнього згоряння. А от у тролейбусах варто встановлювати додаткове живлення для під’єднання компресорів. На це треба буде місяць, підкреслив він. Переобладнання коштуватиме недешево — близько 50 млн. грн. Зате гарантуватиме комфорт пасажирам.

Відтепер увесь новий транспорт, який закуповуватиме КМДА, буде обладнано системами кондиціонування. За п’ять місяців столиця придбала 41 тролейбус. Невдовзі парк транспортних засобів поповниться 40 вагонами метрополітену, 140 автобусами, 150 тролейбусами. Як сказав Микола Ламбуцький, у таких обсягах столичний парк комунального транспорту не обновлявся останні 10 років.