Пропрезидентський мега-блок створено

Народний союз «Наша Україна», «Народна самооборона» і «Українська правиця» об’єдналися для того, щоб взяти участь у дострокових парламентських виборах. Це сталося після зустрічі Президента Віктора Ющенка з лідерами цих організацій. За попередніми даними, уже розподілили і місця у виборчому списку. НСНУ отримає 54 відсотки, «Самооборона» — 25, а «Правиця» — 21.

Болівар не витримає двох

Схоже, пропрезидентські сили зробили висновок з провальної кампанії 2006 року, коли у похід по голоси виборців вони пішли двома колонами. Від цього виграв Блок Юлії Тимошенко, який переміг у кількох областях Західної України.

Сьогодні ситуація докорінно змінюється. Бютівцям буде непереливки. Особливо, якщо підтвердиться та інформація, що на чолі пропрезидентського блоку стоятиме Юрій Луценко, котрий після відставки з посади міністра внутрішніх справ фактично очолив опозиційний рух.

Власне, чимало аналітиків висловлюють переконання, що дострокові парламентські вибори — репетиція майбутньої президентської кампанії. Фактично Віктор Ющенко хоче провести у вересні цього року своєрідну «розвідку боєм», згрупувавши своїх прихильників під одним прапором.