Сезон розпочнеться в Одесі

Відбулося засідання виконкому ФФУ. За чотири години роботи учасники зібрання розглянули вісім пунктів порядку денного, прийнявши кілька рішень, стратегічно важливих для подальшого розвитку національного футболу. Також вони затвердили регламент всеукраїнських змагань серед команд професіональних клубів сезону—2007/08.

Заслухавши та обговоривши інформацію першого віце-президента федерації Олександра Бандурка про доцільність проведення ІX позачергового звітно-виборного конгресу ФФУ, члени виконкому вирішили призначити футбольний форум на 14 вересня 2007 року. При цьому повноваження керівним і виконавчим органам ФФУ буде надано на п’ятирічний термін — для набуття ними статусу безпосередньо відповідальних за організацію і проведення в Україні та Польщі фінальної частини Євро—2012.

Чимало питань порядку денного стосувалося наступного футбольного сезону. Зокрема, продовжено договір про взаємодію ФФУ та ПФЛ на 2007—2008 роки. Зібрання затвердило регламент всеукраїнських змагань серед команд професіональних клубів сезону—2007/08, положення про розіграш Кубка України та календар XVІІ чемпіонату країни.

Новий сезон офіційно розпочнеться 10 липня в Одесі матчем за національний Суперкубок між київським «Динамо» та «Шахтарем». У свою чергу, турнір вищої ліги стартує чотирма днями пізніше, причому кожна з команд зможе одночасно використовувати на полі не більш як сім легіонерів. Такий само ліміт діятиме і в Кубку України, розіграш якого розпочнеться з 1/64 фіналу. Місто та стадіон проведення вирішальної зустрічі, запланованої на 7 травня 2008 року, буде визначено пізніше.

Проектом порядку денного було передбачено розглянути ще одне питання — про організацію у всеукраїнських змаганнях допінг-контролю. Але в п’ятницю на адресу ФФУ надійшов текст нового регламенту ФІФА з проведення допінг-тестів, який потребує уважного вивчення і внесення істотних змін і доповнень до регламенту змагань. Отже, розгляд цього питання перенесено на наступне засідання виконкому, яке відбудеться 10 липня в Одесі.

Повернення Іщенка

Олександр Іщенко, який у квітні залишив посаду тренера львівських «Карпат», повернувся до клубу. Вчора зранку Олександр Олексійович провів тренування з командою. Після розлучення з Іщенком «Карпати» здобули лише одну перемогу, три поєдинки завершили внічию і два програли.

Як зізнався кореспондентові «Голосу України» пан Іщенко, він дуже сумував за колективом, в який вклав душу і вміння. І виступала команда цілком пристойно. Особливо важкими в моральному плані для нього були перші два тижні після відставки. Але тепер він і «Карпати» знову разом. І підстав для смутку немає.

Нагадаємо, що в завершальному матчі сезону—2006/07 львів’яни вдома прийматимуть одеський «Чорноморець».

Через «челенджери» до зірок

Теніс. Сассуоло (Італія). «Меморіал Манфредіні» —турнір категорії «челенджер». 18-літній український тенісист Олександр Долгополов (на знімку) вперше у своїй кар’єрі виграв такі змагання. У фінальній зустрічі він узяв гору над іспанцем Гектором Луїсом-Каденасом — 6:1, 6:4.

Син знаменитого в минулому українського тенісиста, а нині його тренера Олександра Долгополова, перемогою в турнірі не тільки заробив призові, а й поповнив власний рейтинг на 50 очок. Успіх на «Меморіалі Манфредіні» дав змогу Сашкові Долгополову піднятися у світовому рейтингу ATP на 38 пунктів (!!!) і вперше в кар’єрі ввійти до топ-200 світового рейтингу. Тепер він у цій класифікації посідає 198-й рядок.

Фото з сайта Андрія МЕДВЕДЄВА.