«Необхідно рухатись відповідно до Конституції і законів. Сьогодні ми робимо кроки, які дозволяють привести всі дії інституту Президента у конституційне поле», — наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Вільямом Тейлором.

Глава українського парламенту поінформував про процедуру складання депутатами своїх повноважень, передбачену Конституцією, законодавством і Регламентом Верховної Ради України. Він нагадав, що минулої п’ятниці головуючий на засіданні оголосив заяви про складання повноважень 28 депутатами-«нашоукраїнцями». О. Мороз не виключив, що на пленарному засіданні у вівторок будуть оголошені решта заяв представників цієї фракції, а згодом — заяви депутатів від БЮТ. Якщо вся процедура буде юридично бездоганною, і у парламенті залишиться менше ніж 300 парламентаріїв, вибори 30 вересня відбудуться, сказав він.

Загалом, на його погляд, «стратегічний вихід один — продовжити політичну реформу на місцевому рівні». «Іншої перспективи немає. Мова про повний статус парламентсько-президентської республіки», —сказав О. Мороз.

У свою чергу, В. Тейлор висловив сподівання, що оскільки Україна є дуже важливою для світу, вона відродить довіру і повагу до себе, конституційні демократичні установи».