Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону «Про адвокатську діяльність». Документ передбачає врегулювати адвокатську діяльність в Україні, визначити види та форми адвокатської діяльності, статус адвоката та адвокатури тощо з метою приведення законодавства в цій сфері суспільних відносин у відповідність до європейських стандартів.

Комітет також розглянув проекти змін до закону «Про адвокатуру» та до деяких законодавчих актів України про організацію та діяльність адвокатури. Народні депутати та Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради, зокрема, зауважували, що цими змінами пропонується виключити із законодавчих актів України всі положення, які надають право особі добровільно вибрати собі захисника не тільки з кола адвокатів, а й із числа інших осіб, визначених законами. Тобто йдеться про адміністративно-примусове встановлення монополії адвокатів у питаннях надання правової допомоги під час здійснення кримінального, цивільного, адміністративного, господарського судочинства, під час відбування особами кримінальних покарань тощо. Тому комітет вирішив рекомендувати парламенту прийняти за основу законопроекти та доопрацювати їх до другого читання, врахувавши при цьому слушні зауваження та пропозиції.

Комітет з питань соціальної політики та праці за підсумками виїзного засідання рекомендує Кабінету Міністрів удосконалити законодавчу і нормативну базу у сфері організації оздоровлення та відпочинку дітей. Комітет також рекомендує міністерствам та відомствам, місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування вжити заходів з належного утримання, збереження та розширення мережі позаміських дитячих оздоровчих закладів, у тому числі санаторного типу, а також своєчасного їх відкриття на початок літнього оздоровчого сезону. Органам виконавчої влади запропоновано ініціювати питання про внесення змін до Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 року стосовно визначення тривалості оздоровчої зміни в дитячих оздоровчих закладах, утримання і організації діяльності дитячих оздоровчих закладів.

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону «Про ріелторську діяльність». Ним пропонується визначити правові засади здійснення ріелторської діяльності в Україні, забезпечивши при цьому захист прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб — споживачів ріелторських послуг, визначити статус, права, обов’язки та відповідальність ріелтора та суб’єкта ріелторської діяльності. Також передбачається запровадити механізм сертифікації суб’єктів ріелторської діяльності, обов’язковість реєстрації осіб, що отримали статус ріелтора та здобули право на цю діяльність на території України. Водночас експерти звернули увагу на необхідність доповнити проект положеннями про державне регулювання та державний контроль за ріелторською діяльністю.