Визначити порядок створення, реорганізації, управління та ліквідації державних унітарних підприємств пропонує Комітет з питань економічної політики, рекомендуючи парламенту прийняти за основу проект закону про державні унітарні підприємства.

Голова комітету Володимир Заплатинський зазначив: нині законодавство окреслює тільки коло повноважень органів, які управляють об’єктами державної власності. Норми ці не зосереджені в одному системному акті, а розпорошені.

* * *

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламентові направити на доопрацювання закон про державний земельний кадастр до головного комітету. Закон установлює правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері земельного кадастру з метою інформаційного забезпечення управління земельними ресурсами та використання його відомостей.

На думку Президента, цей закон не може бути підписано, бо «його концепція не відповідає інтересам держави і громадянина, містить конструктивні вади, які не забезпечують формування належної кадастрово-реєстраційної системи». Члени комітету частково погодилися з президентськими поправками. На їхню думку, закон відтворює і конкретизує положення Земельного кодексу.