Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про заборону хаотичної забудови історичної частини Києва: у центральній частині столиці заборонено проектувати і розміщати висотні будинки.

У такий спосіб влада хоче перешкодити забудовникам спотворювати історичний вигляд міста, в який дедалі частіше вписуються нехарактерні для Києва висотки. Заборона діятиме доти, доки Київрада ухвалить спеціальне рішення щодо забудови.

Крім того, міська влада визначила терміни реконструкції Андріївського узвозу. Вона розпочнеться в другому півріччі 2008 року. Найперше планується відремонтувати і замінити інженерні мережі та освітлення. Передбачено реставрацію бруківки і відбудову «архітектурних цінностей». У підсумку узвіз набуде свого історичного вигляду. Прес-служба повідомляє також про перспективи будівництва багатоповерхівок у районі музею під відкритим небом у Пирогово. Однак, як заявив керівник головкому містобудування, архітектури і міського середовища, жодної проектної документації з цього приводу поки що не надходило.