Київський міський голова Леонід Черновецький доручив головам районних державних адміністрацій внести впродовж місяця зміни до програми «Твій будинок, твій двір» з урахуванням проблем, що найбільше непокоять городян.

Що саме вони хочуть змінити насамперед, можна довідатися в міській цілодобовій інформаційно-аналітичній службі «CALL-центр», створеній для оперативного вирішення нагальних питань киян. У телефонному режимі опитано 1593 респондентів. З них 20% вважають, що потрібно негайно відремонтувати під’їзди, 18% — відновити роботу ліфтового господарства, 17% — забезпечити своєчасне вивезення сміття, 14% — упорядкувати прибудинкові території, 10% — налагодити належне освітлення і гаряче водопостачання, 9% — поліпшити якість під’їзних шляхів до будинків, 2% — ліквідувати перебої з холодним водопостачанням.

Загалом, звичайно, правильно, що міська влада нарешті візьметься за вирішення цієї проблеми, опитавши в телефонному режимі громадян столиці. Дивно тільки, що вона, виходить, не підозрювала досі, що під’їзди багатоквартирних житлових будинків у Києві — мало не найстрашніше, що можна побачити в європейській столиці...

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ (з архіву «Голосу України»).