Генеральний директор ПАТ «Луганськтепловоз» Павел Цеснек прокоментував інформацію, яка з’явилася в деяких ЗМІ, про те, що підприємство згортає виробництво локомотивів.

— Це твердження не відповідає дійсності, — сказав він. — Навпаки, обсяг виробництва перевищує торішній рівень в 1,4 разу. Ми вже вийшли на рекорд з випуску продукції, освоюючи нові перспективні моделі локомотивів з російськими, американськими й німецькими силовими установками.

За словами генерального директора, в рамках укладеного з Укрзалізницею контракту цього року передбачається виробити 28 електровозів, а загалом українським залізницям плановано постачити 460 секцій сучасних магістральних машин. Підприємство також має замовлення з Росії, Монголії, Узбекистану, Казахстану. При цьому Павел Цеснек звертає увагу на велику заборгованість держбюджету перед підприємством з відшкодування ПДВ, яка вже перевищила 450 млн. грн.

Луганська торгово-промислова палата звертає увагу на те, що ПАТ «Луганськтепловоз» — одне з небагатьох підприємств області, яке в такі тяжкі для неї часи працює в штатному режимі, повною мірою виконує соціальні зобов’язання перед більш як 6500 працівниками й вчасно платить податки.

Луганськ.

В одному з цехів підприємства.

Фото прес-служби ПАТ «Луганськтепловоз».