У багатотисячному трудовому колективі металургійного підприємства — добра новина. Оприлюднено рішення про підвищення з 1 травня 2007 р. тарифних ставок і окладів усім працівникам підприємства на 5 відсотків, а з 1 червня 2007 р. — додатково ще на 10 відсотків. Це рішення прийняли адміністрація ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» і профспілковий комітет, виконуючи наміри, зафіксовані у спільній постанові «Про додаткові заходи із соціального захисту працівників у разі добровільного звільнення з підприємства». Зокрема, в постанові сказано, що наявний фонд оплати праці не буде зменшено, передбачається подальше підвищення заробітної плати персоналу підприємства. Як бачимо, слово і діло в соціальному діалозі сторін не розходяться.

З початку 2007 року це друге підвищення оплати праці на підприємстві. З урахуванням збільшення тарифних ставок і окладів на 7 відсотків з 1 січня цього року заробітна плата на ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» загалом збільшилася на 22 відсотки, а з виплатою винагороди за підсумками року (так званої 13-ї зарплати) — на 33. При цьому середній заробіток на підприємстві в червні 2007 р. становитиме 2415 грн.

— Адміністрація ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» виконує задекларовані раніше наміри про підвищення заробітної плати працівникам підприємства, — сказав кореспондентові «Голосу України» глава адміністрації з питань кадрів і зв’язків із громадськістю Франк Паннір, коментуючи цю новину. — Хочу підкреслити, що ми завжди виконуємо взяті на себе зобов’язання і досягнуті з профспілкою домовленості. Я також хочу подякувати всім працівникам підприємства за сумлінну працю і терпіння: велика реорганізація, що нині проходить на підприємстві, не позначилася на виконанні виробничого завдання, і програма, розпочата нами в березні, завершилася у травні досить успішно.

— З цього приводу ми вели переговори кілька місяців, — прокоментував підвищення заробітної плати на підприємстві і голова профкому підприємства Юрій Бобченко. — Кажуть, грошей багато не буває, але з варіантів, пропонованих профспілковим комітетом і власником, ми знайшли найоптимальніший для обох сторін. Зважаючи на те, що загалом на середину року зарплата на підприємстві зросла на 22 відсотки, а ще люди одержали в повному обсязі 13-ту зарплату — це непоганий результат.