Комітет з питань охорони здоров’я рекомендував парламентові прийняти зміни до закону про захист населення від інфекційних хвороб. Це зроблено для того, щоб звести до мінімуму ризик захворюваності на інфекційні хвороби, вакцинація проти яких здійснюється за рахунок держбюджету, та узагальнити систему контролю безпечності та якості медичних імунобіологічних препаратів

Документом, зокрема, визначено необхідність доопрацювання нормативної бази в галузі контролю якості препаратів та створення національного органу контролю в цій галузі. Також доповнено перелік інфекційних хвороб, щеплення проти яких є обов’язковим.

Зміст законопроекту в цілому відповідає рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я та світовому досвіду у сфері боротьби з найбільш поширеними та небезпечними інфекційними хворобами. Водночас народні депутати висловили сумніви щодо обов’язкового щеплення проти гемофільних інфекцій усіх новонароджених дітей. Ці щеплення в нашій країні запроваджено торік відразу в масовому порядку. Члени комітету вважають за необхідне спершу провести клініко-епідеміологічні спостереження.

Комітет з питань соціальної політики та праці підтримав проект закону про оздоровлення та відпочинок дітей. Документ визначає основні напрямки державної політики в цій сфері, впроваджує порядок надання якісних оздоровчих послуг тощо.

Підтримуючи законопроект в основному, комітет висловив низку зауважень та пропозицій. Зокрема, необхідно конкретизувати терміни «відпочинок» та «оздоровлення». На думку народних обранців, тривалість відпочинкової зміни має становити не менше 14 діб (у законопроекті — п’ять), відповідно до строків, передбачених державною програмою відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 року.

Окремі статті проекту потребують доповнення, а іноді й суттєвого редакційного доопрацювання. Зокрема, на думку представників комітету, доцільно об’єднати в одну статті 25—27, які стосуються фінансового забезпечення оздоровлення й відпочинку дітей. Кошти мають виділяти державний та місцеві бюджети, фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та фонд для здійснення заходів з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і соціального захисту населення, організації власників (засновників) дитячих закладів оздоровлення й відпочинку та професійні спілки. Своє рішення Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики направив до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Сьогодні, 12 червня, відбулося виїзне спільне засідання консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді та Комітету з питань науки і освіти. За повідомленням інформаційного управління прес-служби Верховної Ради, передбачено підбити підсумки роботи консультативної ради за поточний рік, розглянути, як виконується закон про основні засади розвитку інформаційного суспільства на 2007—2015 роки, тощо.