Зранку — конгрес, увечері — поєдинки

Бокс. Минулої суботи у столичному готелі «Русь» відбувся 25-й конгрес Європейського боксерського союзу (EBU). Участь у ньому взяли представники 38 країн. До речі, 2001 року Київ уже приймав таке зібрання. А перед початком роботи нинішнього заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Христоєв зачитав привітання делегатам від Прем’єр-міністра України Віктора Януковича.

Зі звітною доповіддю виступив президент цієї авторитетної організації Боб Логіст (Бельгія). Він висловився і на адресу організаторів:

— Європейський боксерський союз ось уже п’ятнадцять років співпрацює з Національною лігою професіонального боксу України та її президентом Михайлом Зав’яловим. З перших кроків на профі-рингу НЛПБУ зарекомендувала себе як професіональний та ініціативний організатор великих боксерських акцій. Усе, що доручав їй Європейський боксерський союз, у тому числі і проведення конгресів EBU, Ліга виконувала зразково. Боксери України не раз ставали чемпіонами Європи та світу, посідають високі місця в рейтингах. Тому не сумніваюся, що й надалі українці будуть серед претендентів на головні нагороди і титули на професіональному рингу.

Під час роботи конгресу, на якому дали високу оцінку організаторам, ухвалили кілька серйозних рішень. Зокрема, внесено зміни до статуту. Раніше EBU був громадською організацією. Відтепер він — товариство з обмеженою відповідальністю. Говорили також про проблеми суддівства і медичного забезпечення. Насамкінець до EBU прийнято нових членів — Казахстан, Чорногорію, Сербію, Хорватію, Македонію і на рік — Словенію.

А природним завершенням боксерського дня стало свято професіоналів у Київському палаці спорту. Учасники і глядачі тепло вітали новообраного почесного президента НЛПБУ Віталія Кличка. Головною подією на ринзі став поєдинок за титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA у другій напівсередній вазі (до 66,6 кг) — між власником пояса 31-річним броварчанином Юрієм Нужненком та старшим від нього на шість років аргентинцем Гуаном Карлосом Віллареалом на прізвисько Рокі.

Поєдинок був упертий і тривав усі дванадцять раундів. Нужненко виступав на першому номері, завдав більше ударів. І насамперед його висока активність дала змогу й цього разу захистити титул. Арбітри віддали перевагу українцеві (120:108, 120:108, 119:109).

Перед цим відбулися рейтингові бої. Михайло Зав’ялов відзначив зрослий рівень майстерності Сергія Федченка, Валерія Бражника та В’ячеслава Узелкова.

На знімку: момент титульного поєдинку — атакує Юрій Нужненко.

Фото з сайта BOXNEWS. com. ua

Турнірна хроніка

Гандбол. Запоріжжя. Відбірний цикл чемпіонату світу. Плей-оф. Жінки. Україна—Данія. 28:24. Перший матч —30:30. Отже, сталася сенсація. Уперше з 1990 року данки не потрапляють до фінальної частини чемпіонату світу, котра цього разу відбудеться у Франції з 2 по 16 грудня. А от українки, що нам особливо приємно, яких очолює Леонід Ратнер, заслужено здобули таке право.

Художня гімнастика. Холон (Ізраїль). Етап Гран-прі. Золоту медаль у вправах з обручем виборола киянка Ганна Безсонова. Вона також здобула срібну нагороду у вправах зі стрічкою і бронзові — у вправах зі скакалкою та булавами. А в багатоборстві Безсонова стала третьою.

Теніс. Відкритий чемпіонат Франції. Париж. Корти «Ролан Гаррос». Фінали. Жінки. Енен Жюстін (Бельгія) — Ана Іванович (Сербія). 6:1, 6:2. Чоловіки. Рафаель Надаль (Іспанія) — Роджер Федерер (Швейцарія). 6:4, 4:6, 6:3, 6:4. Пари. Марк Нуель (Багами)/Даніель Нестор (Канада) — Лукаш Длоухи/Павел Візнер (Чехія). 2:6, 6:3, 6:4. Алісія Молік (Австралія)/Мара Сантанджело (Італія) — Катаріна Среботник (Словенія)/Аї Сугіяма (Японія). 7:6, 6:4. Мікст. Наталі Деші (Франція)/Енді Рам (Ізраїль) — Среботнік/ Нанад Зимонжич (Сербія). 7:5, 6:3.