Минув рік з часу обрання Богдана Шиби міським головою. Які з передвиборних обіцянок ним виконані, про це йшлося на засіданні Луцького прес-клубу. Участь у дискусійному клубі, окрім журналістів, взяли голова Волинського відділення Комітету виборців України Олександр Стірко, один із колишніх кандидатів на посаду міського голови Геннадій Кожевніков, представники політичних партій.

— Як свідчать результати роботи за минулий рік, програму соціально-економічного розвитку міста було виконано, — зауважив у своєму звіті Богдан Шиба. —Перевиконання бюджету міста дало змогу профінансувати всі заплановані програми. Виконується бюджет і 2007 року. Завдяки цьому вдалося погасити минулорічні та багаторічні борги, запланувати виконання всіх тих програм, які були закладені радою ще попереднього скликання, і тих, які були задекларовані мною у передвиборний період.

Водночас промовці, які взяли участь в обговоренні звіту міського голови, зауважили, що проблемним у місті залишається будівництво соціального житла для малозабезпечених верств населення, вкрай повільно йде реформування житлово-комунальної галузі. Як позитив відзначалося, що в Луцьку краще стали ремонтувати дороги, поліпшився санітарний стан на берегах малих річок Сапалаївки, Омельянівки, які протікають містом. Розпочалися роботи з очищення берегів і русла головної водної артерії міста — річки Стир. Наводиться порядок у парках і скверах. Такої уваги до цих проблем з боку попередньої міської влади не спостерігалося.

Позитиву заслуговує і увага міської влади до роботи громадського транспорту. Так, минулого року було закуплено два нові тролейбуси, цього — парк підприємства електротранспорту поповнять ще якнайменше шість таких машин. Зауважимо, стільки тролейбусів не було придбано попереднім головою Антоном Кривицьким за всі три його каденції. Цієї весни для перевезення мешканців Луцька на дачні масиви міською радою придбано п’ять автобусів «Богдан» середнього класу. Добрі результати для поповнення міської казни дав проведений міською владою аналіз використання комунальної власності, а також переорієнтація з її продажу на оренду за більш високими, але економічно обгрунтованими тарифами. Прозоріше вирішуються земельні питання.

Не забули журналісти нагадати Богдану Шибі і його конфлікт з газетою «Луцький замок», засновником якої є міська рада. На що міський голова відповів, що питання фінансування газети буде вирішено на черговій сесії у травні.

Майже дві години тривала ця розмова. Як запевнив Богдан Шиба, він і надалі регулярно звітуватиме міській громаді про свою роботу.

Волинська область.

На знімку: міський голова Луцька Богдан Шиба (праворуч) і голова Волинського відділення Комітету виборців України Олександр Стірко відповідають на запитання учасників прес-клубу.

Фото автора.