Політична криза може наблизити нашу державу до Євросоюзу. Таке переконання висловила голова Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, член ради партії «Наша Україна» Наталя Прокопович під час прямої телефонної лінії у газеті «Молодь України». Станеться це лише у тому разі, коли всі наявні у нас проблеми буде розв’язано демократичним шляхом. Якщо ж вдатися у врегулюванні конфлікту до жорстких методів, то довіра європейців до нас буде ще нижча, ніж до 2004 року.

Під час прямої телефонної лінії, яка тривала годину, Наталії Прокопович ставили запитання громадяни з різних куточків України. Та майже всі вони зводилися до одного: чому питання вступу до ЄС об’єднує країну, а перспектива співпраці з НАТО розколює її на два табори. Голова профільного комітету запевнила, що це тільки від поганої поінформованості суспільства. У багатьох людей у свідомості північний альянс асоціюється з «ворожою силою», тоді як сьогодні обставини зовсім не такі.

— Ця організація на 90 відсотків займається захистом громадян, які проживають у країнах-членах альянсу, — каже Наталія Прокопович. — Інше її завдання — реагування на кризи або катастрофи, які професійні військові можуть оперативно ліквідувати.