Багато хто досі порівнював старовинне містечко Ніжин на Чернігівщині, а особливо у весняну пору повені, з Венецією. Гірке було те порівняння. Порушені дренажні системи, що не оновлювались і не ремонтувались десятиліттями, робили з ніжинців, котрі мешкають у пониззі, справжніх потопельників.

А найгірше те, що ні коштами місцевого бюджету, ні воланнями тих людей, котрі там мешкають і потерпають, ситуацію виправити практично було не можна. Ніжинський повеневий рядок у державний бюджет хоч і вписувався щораз, але то були крихти, на які в серйозній справі розраховувати було годі. Скажімо, на нинішній рік вписали аж... 240 тисяч гривень замість потрібних майже трьох мільйонів.

Щоб зарадити цій справі, ще ранньої весни народні депутати України від БЮТ Іван Куровський та Олег Ляшко запросили до столиці ніжинського міського голову Михайла Приходька, щоб він приєднався до них на зустріч з віце-прем’єр-міністром України Володимиром Рибаком. Депутати тоді разом з міським головою змогли так подати ніжинську водну проблему у високому кабінеті, виокремити такі нюанси та аргументи, що віце-прем’єр, справедливо нарікаючи на бюджетне недоотримання, відмовити у сприянні все-таки не міг. І що ще приємніше, слова свого дотримав.

Ось офіційні папери Міністерства з питань житлово-комунального господарства України на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2007 року № 522 «Про затвердження порядку використання в поточному році коштів, передбачених у державному бюджеті для ліквідації наслідків підтоплення територій у містах і селищах». У переліку об’єктів, що фінансуються за державною програмою «Ліквідація наслідків...», читаємо скріплений підписом міністра перелік двох десятків підтоплюваних ніжинських вулиць та обсяги протипаводкових робіт на них. Фінансування обчислюється вже майже трьома мільйонами гривень. Тобто недарма Іван Куровський та Олег Ляшко ходили з ніжинським міським головою до віце-прем’єр-міністра.