Бокс. Київ. Позавчора відбулася звітна конференція Національної ліги професіонального боксу України (НЛПБУ), котра відзначає своє п’ятнадцятиріччя. Президент ліги Михайло Зав’Ялов розповів делегатам, гостям і журналістам про головні етапи біографії організації. Про те, як НЛПБУ поступово здобувала авторитет у країні та за її межами. А її боксери не зволікаючи почали вигравати титули європейського і світового значення. Андрій Синєпупов, Олександр Гуров, Віктор Фесечко, Аліна Шатерникова, Олександр Вєтух були першими на цьому важкому і славному шляху. І дуже приємно, що є кому прийняти естафету перемог у знаменитих першопроходців.

Тепер НЛПБУ об’єднує 15 обласних осередків і одинадцять клубів. Вона має виключне право на видачу ліцензій промоутерам, боксерам, суддям, дає дозвіл на проведення турнірів і боїв на території нашої країни. Здійснює медичний контроль. Видала правила з професіонального боксу, веде рейтинг боксерів-професіоналів України.

Яскраво і на високому рівні відбуваються тепер поєдинки за титули чемпіонів країни серед професіоналів у різних категоріях.

— Моя мрія, — сказав Михайло Михайлович, — щоб в Україні відбувалися бої за титули чемпіонів Європи і світу. Щоб ці події викликали величезний інтерес не тільки у вболівальників, а й у телебачення.

Делегати конференції одностайно обрали почесним президентом НЛПБУ Віталія Кличка, віце-президентом — Аліну Шатерникову, головою наглядової ради — майстра спорту Юрія Андрійчука, котрий певний період виконував обов’язки президента Федерації боксу України (любительської).

А сьогодні в Києві відбудеться конгрес Європейської федерації професіонального боксу EBU, котра об’єднує 35 країн континенту. До речі, вдруге в нашій столиці протягом останніх років. Що є свідченням великого авторитету України в цьому виді спорту і НЛПБУ зокрема.