Спекотно не тільки на вулиці. Пристрасті нуртують і на політичній арені. У День журналіста Президент країни зустрівся з послами іноземних держав. Віктор Ющенко заявив, що Верховна Рада п’ятого скликання припинила своє існування, і попросив донести цю тезу до відома керівників усіх держав.

У відповідь парламент прийняв постанову і направив її іноземним послам. У ній, зокрема, йдеться про те, що законодавчий орган України продовжує працювати відповідно до Конституції.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Віктор Янукович висловив думку, що парламент має працювати й надалі, щоб оперативно приймати потрібні для розвитку економіки закони.

Водночас опозиція наполягає на нелегітимності Верховної Ради п’ятого скликання, бо, мовляв, з’їзди БЮТ і блоку «Наша Україна» припинили повноваження їхніх представників у зв’язку з виходом із фракції.

Тим часом коаліція прийняла постанову, за якою оголошувати заяви треба у присутності народного обранця, котрий хоче скласти свої повноваження.

Щоправда, вчора таки було названо 28 прізвищ депутатів із «Нашої України», повноваження яких припинили відповідно до поданих заяв. Водночас парламент запропонував Голові Верховної Ради звернутися до Центральної виборчої комісії з проханням внести замість вибулих народних обранців тих, які значаться у виборчому списку, але не пройшли до парламенту.

Про намір привести своїх обранців замість вибулих уже заявив лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах. Адже, мовляв, список «Нашої України» не «обнулений», а Апеляційний суд столиці зупинив дію Печерського суду, який зобов’язав ЦВК розглянути це питання. Почали також говорити про відновлення фракції БЮТ народні депутати, які подали заяви про вступ до коаліції, а за це їх виключили з блоку Юлії Тимошенко. Власне, складається враження, що ніхто не хоче відступати, а тим більше іти на дострокові вибори.