Реакція на конфлікт

Триває розслідування побиття динамівських уболівальників «Беркутом» під час фінального матчу Кубка України. Як повідомляє сайт www. fcdynamo. kіev. ua, Прем’єр-міністр України Віктор Янукович відреагував на відкритий лист першого президента України Леоніда Кравчука.

Глава уряду доручив міністрові внутрішніх справ Василю Цушку та міністрові Кабінету Міністрів Анатолію Толстоухову розібратись у ситуації та вжити необхідних заходів. Термін виконання — до 30 червня 2007 року.

Є також реакція на подію з боку Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України. Його голова Володимир Стретович у листі на ім’я президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса повідомив, що інцидент на НСК «Олімпійський» став предметом розгляду на засіданні комітету. Було визнано, що дії підрозділів міліції з охорони громадського порядку, застосування фізичної сили проти вболівальників під час футбольного матчу 27 травня 2007 були неадекватними ситуації, яка склалася.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України з цього приводу дав кілька рекомендацій МВС, Генеральній прокуратурі, ПФЛ. А інформацію Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ про хід розслідування подій, які відбулися на НСК «Олімпійський» під час фіналу Кубка країни, заслухати на черговому засіданні комітету.

Згадали минуле

Про часи, коли шахи були дуже популярною грою, а найрізноманітніші газети й журнали охоче друкували шахові етюди й задачі, нагадав турнір з участю 32 шахістів із Києва та різних районів Житомирщини, що відбувся в райцентрі Черняхів.

Присвячений він був пам’яті восьмиразового чемпіона України, бронзового призера першості світу з шахової композиції Миколи Кондратюка. Турнір відкрив брат шахіста — народний артист України, керівник квартету «Гетьман» Андрій Кондратюк. Шахові клуби Коростишева й Черняхова, представники яких вийшли переможцями турніру, одержали подарунки від спонсорів.

Житомир.