Кабінет Міністрів забезпечить необхідну підтримку регіонам, які постраждали від засухи. Про це Прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив під час чергового засідання уряду. Він дав доручення профільним міністерствам контролювати ситуацію, яка склалася в сільському господарстві. Зокрема, перший віце-прем’єр Микола Азаров і аграрний блок Кабінету Міністрів слідкуватимуть за своєчасним надходженням і цільовим використанням виділених з державного бюджету коштів.

За словами глави уряду, заплановано вжити додаткових заходів для підтримки села. З цього приводу Прем’єр-міністр вже спілкувався з Президентом, науковцями і працівниками аграрного сектору економіки. «Наш обов’язок — підставити плече сільгоспвиробникам», зазначив Віктор Янукович. Міністру економіки Анатолію Кінаху доручено взяти під контроль ситуацію на ринку зерна і хлібопродуктів.

— Ціна на хліб не повинна мінятися. Ми маємо жорстко контролювати торговельну надбавку, визначену на рівні 15 відсотків, транспортні витрати, тому і питання борошна потрібно контролювати, робити за необхідності інтервенції, — підкреслив Віктор Янукович.

Прем’єр-міністр наголосив на необхідності закладення в держрезерв не менш 740 тисяч тонн продовольчої пшениці та використання для закупівлі насіння на наступний рік запланованих раніше 50 мільйонів гривень. Урядовці, закріплені за окремими регіонами, мають виїхати на місця для вивчення ситуації, а віце-прем’єр-міністр Віктор Слаута координуватиме їхню роботу.

Віктор Янукович стурбований тим, що громадяни не отримують своєчасного і повного інформування про чергове підняття заробітних плат і пенсій. Тепер за це відповідатиме Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров. А Пенсійний фонд проводитиме роз’яснювальну роботу серед населення.

Одним із основних завдань уряду на засіданні Кабінету Міністрів названо підготовку до нового опалювального сезону. Незважаючи на нещодавню політичну кризу, підготовка комунальних підприємств до опалювального сезону 2007—2008 рр. має розпочатись у призначений для цього термін, переконаний Віктор Янукович. Пильнувати за цим доручено віце-прем’єр-міністру Володимиру Рибаку, міністру з питань житлово-комунального господарства Олександру Попову і міністру регіонального розвитку та будівництва Володимиру Яцубі.