Симфонічний оркестр Харківської філармонії вперше зіграв концертну програму, що складалася з творів класичної музики за найпопулярнішими рингтонами мобільних телефонів.

До програми концерту увійшли полонез Огінського, вальс з балету «Спляча красуня» і «Танець маленьких лебедів» з балету «Лебедине озеро» Чайковського, «Половецькі танці» Бородіна, увертюра з опери Бізе «Кармен», перша частина 40-ї симфонії Моцарта і 5-ї симфонії Бетховена, вальс і «Марш Радецького» Штрауса.

На концерті був аншлаг, глядачі аплодували стоячи.

— У багатьох людей є таке собі побоювання прийти до філармонії і потрапити, скажімо, на симфонію Брукнера чи Бетховена, і не кожний може витримати відразу всю симфонію, — сказав художній керівник філармонії і головний диригент оркестру заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко. — І, безумовно, кожна симфонія має найкрасивіші місця, найкращі частини, і ми вирішили в цих концертах грати найпопулярнішу музику.

За словами Янка, такі концерти, на яких можна буде почути «рингтони мобільників у хорошій якості», проходитимуть у філармонії щомісяця.