Лідер партії «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко надіслав офіційне подання до Верховної Ради, Центральної виборчої комісії та Президента України Віктора Ющенка про рішення міжпартійного з’їзду блоку «Наша Україна», котрий відбувся 2 червня, про вихід народних депутатів зі складу депутатської фракції «Наша Україна». Про це повідомляє прес-служба «НУ».

За словами В. Кириленка, рішення з’їзду — остаточна реалізація третього пункту спільної заяви Президента, прем’єра та Голови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень депутатів від опозиції. «Таким чином, Верховна Рада п’ятого скликання припиняє свої повноваження», — вважає депутат.

Водночас Партія промисловців та підприємців України, котра потрапила до парламенту нинішнього скликання у складі блоку «Наша Україна», готує документи для реєстрації народними депутатами своїх представників за списком блоку «НУ» замість тих, що склали повноваження. Про це, як передає «Інтерфакс-Україна», повідомив народний депутат Лев Гнатенко. Він нагадав, що ЦВК відмовилася «обнулити» список блоку «НУ», бо на протоколі рішення міжпартійного з’їзду блоку не було підпису керівника ПППУ і печатки цієї партії. «НУ» оскаржила це рішення ЦВК у Печерському суді Києва, який 11 травня частково задовольнив скаргу блоку і зобов’язав ЦВК повторно розглянути це питання. Однак 18 травня ПППУ оскаржила рішення Печерського суду в Апеляційному суді Києва. І, за словами Л. Гнатенка, з цього моменту дію постанови Печерського суду призупинено, а ЦВК не має права повторно розглядати питання про «обнулення» списку блоку «Наша Україна».