Київ. Мешканці будинку № 47 по вулиці Райдужній у Києві вже забули, як це жити в нормальному під’їзді. Так сталося, що їхній будинок 1985 року забудови ніяк не дочекається своєї черги на благоустрій. Чому так, спробував розібратися «Голос України».

Ремонт під’їзду та коридорів востаннє проводили одинадцять років тому. З 2001-го мешканці будинку регулярно зверталися до відповідних комунальних підприємств з проханням виконати його. Але були лише чергові відписки на кшталт: «Ремонт включено до плану робіт на 2002 рік» і т. д.

— У 2002 році перед виборами міського голови почали підготовчий процес — розбили стики, — ділиться Людмила, мешканка будинку. — Проте далі діло не пішло!

У пошуках правди мешканці горе-будинку дійшли до голови міста. Проте на сьогодні жодних зрушень так і не відбулося.

На своє звернення, наприклад, до депутата Київради пані Шуманської кооператив будинку отримав невтішну відповідь. Депутат підтвердила необхідність комплексу ремонтно-будівельних заходів. Однак повідомила, що «понад 10 років видатками бюджету за функціональною структурою такі заходи в житловому фонді не передбачалися».

Мало того, у зв’язку з браком коштів на ремонт можуть розраховувати тільки будинки, що потребують першочергової реконструкції. Про це в листі повідомив заступник голови Дніпровської районної держадміністрації Микола Краснощок. Як з’ясувалося, у Дніпровському районі таких об’єктів достатньо. Є, приміром, будинки 1950—1960 рр. забудови. Їхні інженерні мережі вичерпали свій ресурс і нині експлуатуються в аварійному режимі. Тож задовільно оцінений стан сходової клітки будинку по вул. Райдужній, 47 може почекати?!

Чи отримають мешканці Райдужної відповідь на питання, коли буде зроблено ремонт, «Голос України» вирішив поцікавитися у Дніпровській районній державній адміністрації Києва. Ситуацію коментує начальник відділу ремонтів Людмила Бібік:

— Ми обслуговуємо майже 600 будинків. Цього року на ремонтні роботи виділено 9,5 млн. гривень, чого недостатньо на всі необхідні роботи. Почали ми з будинків, що не ремонтувалися майже 25—30 років. Про Райдужну точно сказати не можемо. Приблизна дата початку ремонту — 2009—2010 роки.